Στις εξελίξεις των αναμενόμεων εμβολίων κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε εκτός των άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσες, ο οποίος επεσήμανε πως το ένα μετά το άλλο μπαίνουν στη διαδικασία της έγκρισης.

Ο κ. Πέτσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στην Ελλάδα.

?α βρίσκονται στη χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει εκστρατεία ενημέρωσης" ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως δημιουργούνται

"Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια – τον ίδιο μήνα – μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων" πρόσθεσε.

Επανέλαβε μάλιστα την επιθυμία του πρωθυπουργού να είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και αναφέρθηκε στην πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να απευθύνει κάλεσμα και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να πράξουν το ίδιο.