Την αντίθεσή της στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και των εκκλησιών, εξέφρασε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, κ. Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είναι λογικό να μην μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων καθώς το ιικό φορτίο είναι ακόμα πολύ υψηλό.

«Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα, είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα, αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε επίσης και στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, τα οποία όμως χαρακτήρισε ελεγχόμενους χώρους, εφόσον οι πελάτες προσέρχονται με ραντεβού και τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά στο λιανεμπόριο, ακόμα και όταν μιλάμε για μικρά συνοικιακά καταστήματα.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε ‘γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά;’» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι «αυτό που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τις εκκλησίες. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο».

Σχετικά με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και τoυ Πάσχα του 2021, η κ. Παγώνη εμφανίζεται κάθετη.