Πανικόβλητοι έτρεξαν οι Βρετανοί σήμερα στα σουπερμάρκετ για να κάνουν προμήθειες για τα Χριστούγεννα, αφού οι αυστηρότεροι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας σήμαναν και αλλαγή των σχεδίων τους για την εορταστική περίοδο.

πειδή δε πολλές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, δικαίως εγείρονται φόβοι για πιθανές ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά στην αγορά.

Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί γύρω από ορισμένα σουπερμάρκετ των αλυσίδων Tesco, Sainsbury's, Waitrose, Marks & Spencer, Aldi και Lidl στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το  Reuters.

ι περισσότεροι καταναλωτές ψώνιζαν αγαθά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέβαλε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, γεγονός που σημαίνει  ότι πολλές οικογένειες δεν θα καταφέρουν να συγκεντρωθούν για τα Χριστούγεννα. Έτσι, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα για να μαγειρέψουν μόνοι τους στο σπίτι.

«Την Κυριακή είχε πολλή δουλειά, σήμερα επικρατεί τρέλα», ανέφερε ο διευθυντής ενός σουπερμάρκετ.

Στο Waitrose του Κλάπαμ, πολλοί καταναλωτές που είχαν σχεδιάσει να φύγουν από το Λονδίνο για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, αναγκάστηκαν επίσης να καταφύγουν για ψώνια στα σούπερ μάρκετ, αφού θα περάσουν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα.

ε κάποια σουπερμάρκετ εξαντλήθηκε το κρέας και το γάλα. Υπάρχει πάντως επάρκεια στα είδη που συνήθως αποτελούν τις «αγορές πανικού», όπως στα ζυμαρικά και τα κονσερβαρισμένα φασόλια.

Το Sainsbury’s προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα αρχίσουν να αδειάζουν τα ράφια στα βρετανικά σουπερμάρκετ αν δεν αποκατασταθεί σύντομα η οδική συγκοινωνία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Για το χριστουγεννιάτικο δείπνο όμως υπάρχει επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα είδη.

[gallery type="square" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="18529,18530,18531,18526"]