Από αυτό το Σαββατοκύριακό και σε τακτική βάση, το FreeOpinion.news θα έχει την εξαιρετική τιμή να φιλοξενεί τα κείμενα του κ. Γιώργου Σκλαβούνου.

Γιώργος Σκλαβούνος γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα και σπούδασε οικονομικά, κοινωνιολογία, φιλοσοφία και management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Georgia State University των Η.Π.Α.

υμμετείχε στο προδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και εξελέγη Γεν. Γραμματέας της προδικτατορικής Ε.Φ.Ε.Ε. του συλλόγου φοιτητών της σχολής του, του συλλόγου Κερκυραίων φοιτητών.

trong>Κατηγορήθηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε με αναστολή την εποχή της αποστασίας, έχοντας ως υπεράσπιση τον αείμνηστο Νικηφόρο Μανδηλαρά.

trong>Συνελήφθη και κρατήθηκε στην ασφάλεια Πειραιά. Στερήθηκε το διαβατήριο του.

ργάστηκε επί 8 χρόνια στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ε.Ε. (ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων).

ργάστηκε επίσης ως συνεργάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας, στην Αγροτική Τράπεζα και στον ιδιωτικό τομέα.

σχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα: Επιβίωσης και Αφομοίωσης Εθνικών Πολιτισμών, Εθνικής Πολιτιστικής Ταυτότητας και Συνείδησης, και άλλα θέματα παραπλήσιου ενδιαφέροντος. Παρουσίαζε για χρόνια, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Ελληνικής Διασποράς, την εργασία του για την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα και τη διατήρηση της. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στον αθηναϊκό Τύπο (Ελευθεροτυπία, Βήμα, Μεσημβρινή) και σε περιοδικά, όπως ο "Οικονομικός Ταχυδρόμος" και τα "Οικονομικά Χρονικά".

Στο FreeOpinion.news ο κ. Σκλαβούνος θα παρουσιάσει μία σειρά άρθρων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα οποία είναι μέρος μίας μεγάλης μελέτης την οποία έχει πραγματοποιήσει καθώς και κείμενα με θεματολογία προερχόμενη από την μακρά του επαγγελματική και πολιτική εμπειρία.

Ως πρώτο δείγμα της αρθρογραφίας του κ. Σκλαβούνου, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο αναφοράς του με τίτλο “Το τέλος της ηγεμονίας των Κεντρικών Τραπεζών”.