Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα ποσά στους ιδιοκτήτες για τον μήνα Νοέμβριο, ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Οπως είπε, «θα τρέξουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα ούτως ώστε μέσα στον Ιανουάριο να γίνει και η πληρωμή του Δεκεμβρίου και μετά να ακολουθήσουν οι πληρωμές για τον Ιανουάριο».

Αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στην περίπτωση να μην ισχύσει το πέναλτι για όσους έχουν συλλέξει λιγότερες αποδείξεις (30% του εισοδήματος), δήλωσε πως «θα δούμε τα δεδομένα και τα στοιχεία όταν θα τα έχουμε στη διάθεσή μας και ανάλογα θα πράξουμε». Και τούτο «γιατί από τη μία πλευρά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι υπάρχει μείωση κατανάλωσης», αλλά έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Για την επιστρεπτέα 5 ανέφερε ότι και και σε αυτόν τον κύκλο το 50% δεν θα επιστραφεί, σημειώνοντας ότι το ελάχιστο ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Ο υπουργός προανήγγειλε τουλάχιστον μία ακόμα επιστρεπτέα στο βασικό σενάριο που «θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία σταδιακά». Αυτή η επιστρεπτέα, όπως επισήμανε, θα ανοίξει τον Μάρτιο για να καλύψει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.