Βεντέτα με… αεροπορική εταιρεία είχε ανοίξει ένας Κρητικός, ο οποίος δεν δίσταζε να… πετσοκόβει μετά από κάθε ταξίδι τις ζώνες ασφαλείας των αεροπορικών καθισμάτων και να τις παίρνει ως τρόπαια στο σπίτι του.

Ο περίεργος αυτός επιβάτης έπεσε στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών μετά από τις καταγγελίες της αεροπορικής εταιρείας, ​ότι τους τελευταίους μήνες, έχει διαπιστωθεί κοπή ζωνών ασφαλείας καθισμάτων επιβατών.

Έπειτα από έρευνα και έλεγχο των ατόμων που επέβαιναν στις πτήσεις αυτές, διαπιστώθηκε ότι πιθανότερος δράστης είναι ένας Έλληνας από το Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επέβαινε χθες σε πτήση από Γερμανία προς Αθήνα.

Ο κόφτης… των ζωνών, τους τελευταίους μήνες και παρά τα αυστηρά μέτρα και τις απαγορεύσεις για μετακινήσεις, κατάφερνε να ταξιδεύει στο εξωτερικό με σκοπό να κόβει και να αφαιρεί τις ζώνες των καθισμάτων με τις οποίες όπως φαίνεται είχε εμμονή.

Πιάστηκε στα πράσα

ύμφωνα με το protothema.gr, οι Αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και στο σημείο αποβίβασης των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης διενήργησαν έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί δύο ζώνες ασφαλείας σε θέσεις δίπλα ακριβώς από την θέση στην οποία καθόταν ο μυστηριώδης επιβάτης.

Το άτομο, εντοπίστηκε και προσήχθη ενώ από έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν κάτω από δύο αεροπορικά καθίσματα, εντός τσάντας μικρού μεγέθους ένας σουγιάς και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί.

Από τις έρευνες δε, που έκαναν στην οικία του συγκεκριμένου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, βρέθηκαν κατασχέθηκαν πέντε ζώνες ασφαλείας επιβατών αεροσκάφους, μία βαλλίστρα με τα παρελκόμενά της και δύο μαχαίρια.

Ήθελε να εκδικηθεί

ε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών και περί όπλων, ενώ ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αποδίδοντας τις σε λόγους αντεκδίκησης για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από την εταιρία στο παρελθόν.

Ο συλληφθείς αφαίρεσε συνολικά δώδεκα ζώνες ασφαλείας προκαλώντας ζημία στην εταιρία ύψους περίπου 1200 ευρώ.