Υπέρ της παράτασης των περιοριστικών μέτρων και μετά την 1η Μαρτίου τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου λέγοντας ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά όχι όσο αναμενόταν. Ο κ. Εξαδάκτυλος επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη δημιουργούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς, καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε από τους πολίτες, να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε πως η εκτίμησή του είναι πως  πρόκειται για το τελευταίο lockdown, αφού αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα είναι απαραίτητοι οι περιορισμοί.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.