Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από το βράδυ της Τετάρτης και μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα  στην περιοχή του Σχίνου, στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε στις 18:00 την Πέμπτη τόνισε πως η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στις 21:45 και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και έχει ήδη κατακάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η φωτιά προκλήθηκε από καύση υπολειμμάτων εντός του ελαιώνα και ήδη το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει αρμοδίως τις έρευνες.

Ανέφερε επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί και ως εκ τούτου διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση εκατοντάδων πολιτών από τις εστίες τους.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 265 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, σώματα εθελοντών, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ, ενώ το συντονισμό του έργου της κατάσβεσης έχει αναλάβει το κινητό αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος».

Παράλληλα, από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 Καναντέρ, 9 Πετζετέλ και ένα Σινούκ του στρατού. Επιπλέον, δύο ελικόπτερα -της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ- συντονίζουν τις επιχειρήσεις.