"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο κύμα αν εμβολιαστούμε όσο πρέπει. Θα υπάρξει αν δεν εμβολιαστούμε", ξεκαθάρισε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής τόνισε ότι, "για να μην θρηνήσουμε πολλά θύματα, θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι μεγάλες ηλικίες" και εξήγησε ότι, αν δεν γίνει αυτό, "μέχρι να πετύχουμε ανοσία στους 18άρηδες, θα χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι άνω των 60".

Απαντώντας σε σχόλιο ότι και ηλικιωμένοι έχουν μπερδευτεί με όσα ακούγονται για τα εμβόλια, τόνισε ότι, "έχουμε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο εμβόλια παγκοσμίως, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Αντιθέτως, όσοι το έχουν πετύχει έχουν λύσει τα προβλήματά τους".

Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση της 44χρονης που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, είπε πως είναι πια αποδεδειγμένο ότι "στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους που κάνουν το εμβόλιο 4-5 άνθρωποι θα κάνουν επιπλοκή από αυτό" και σχολίασε ότι, "το να παίζει σε όλα τα Μέσα δημιουργεί περισσότερο φόβο".

"Είναι κάτι το οποίο αναμένεται", συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι, "αν δεν κάνεις το εμβόλιο, κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από ότι αν κάνεις το εμβόλιο".

Τέλος, είπε πως "το κράτος έχει επίσημους φορείς για να ενημερώνουν τον κόσμο. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται από το κράτος και τους επίσημους επιστημονικούς φορείς".