Πόσες φορές δεν απογοητευτήκατε από το μικρό αριθμό των likes που κάτω από την υπέροχη φωτογραφία που ποστάρατε; Πόσες φορές δεν τα μετρήσατε, πόσες δεν "κρύψατε" τα post σας επειδή τα likes μπορούσατε να τα μετρήσετε με τα δάχτυλα του ενός χεριού;

Βέβαια, μπορεί και να σκεφτήκατε πως είναι ανόητο είναι να αγχώνεστε για τις "καρδούλες" και τα "χεράκια" που θα συγκεντρώσετε στο Facebook και το Instagram;

υτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοί τους και αποφάσισαν να αλλάξουν τη μέχρι σήμερα νοοτροπία μας, και πλέον οι δύο πλατφόρμες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κρύψουν τον αριθμό των «μου αρέσει», εφόσον φυσικά το επιθυμούν.

Δείτε λοιπόν τι μας λένε στη σχετική ανακοίνωση:

Ξεκινώντας από σήμερα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κρύψετε τον αριθμό των likes σε όλα τα posts του feed σας. Θα έχετε επίσης την επιλογή να κρύψετε τον αριθμό των likes στα δικά σας posts, έτσι ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να δουν πόσα likes συγκεντρώνουν τα posts σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επικεντρωθείτε στις φωτογραφίες και τα videos που ποστάρονται, αντί για το το πόσα likes παίρνουν τα posts».

Αναφέρουν επίσης τα εξής: «Δοκιμάσαμε να κρύψουμε τον αριθμό των likes για να διαπιστώσουμε αν αυτό θα ελαχιστοποιήσει την πίεση από την εμπειρία των χρηστών του Instagram. Αυτό που μάθαμε από τους χρήστες και από ειδικούς, είναι πως το να μη βλέπεις τα likes ήταν ωφέλιμο για κάποιους και ενοχλητικό για άλλους, κυρίως επειδή οι χρήστες παρακολουθούν τα likes για να πάρουν μια ιδέα του τι είναι trend και τι δημοφιλές, οπότε σας δίνουμε την επιλογή».

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική αλλαγή, καθώς ο αριθμός των likes που θα συγκεντρώσουν κάτω από κάθε δημοσίευση για κάποιους χρήστες έχει γίνει αυτοσκοπός, με αποτέλεσμα την αύξηση του άγχους και της πίεσης που νιώθουν για δημοφιλία.

Βέβαια, οι χρήστες έχουν την ευχέρεια να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη δυνατότητα απόκρυψης ή μη των likes από τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής οποτεδήποτε θελήσουν.

πότε, θεωρητικά τουλάχιστον, είμαστε υπεύθυνοι για το υπερβάλλον στρες που πιθανώς μας δημιουργούν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

strong>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.grκαι στο smartec.gr