Απαράδεκτη ήταν η απάντηση της διεύθυνσης Γυμνασίου στην Ξάνθη, σχετικά με σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε μαθήτρια από συμμαθητή της: «'Ηταν ντυμένη προκλητικά»!!!

strong>

ε αποχή προχωρούν σήμερα, οι μαθητές Γυμνασίου στην Ξάνθη για την απαθή στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος συμμαθήτριά τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xanthi2.gr, την Πέμπτη μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της, ο οποίος την είχε κλείσει μέσα στην τάξη.

Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω.

Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά».

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και από σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ότι ο μαθητής τιμωρείται με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Σημειώνεται, πως διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και δεύτερου μαθητή.

Σφοδρές αντιδράσεις όλων των μαθητών

ο ζήτημα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους μαθητές που αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του σχολείου, όπως αναφέρεται στην επικοινωνία τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Όπως υποστηρίζουν, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Δεδομένης και της ευαισθησίας της κοινωνίας σε θέματα σεξουαλικής βίας τον τελευταίο καιρό, η αντίδραση των μαθητών προσλαμβάνει σημαντικές διαστάσεις και, εφόσον τα γεγονότα επιβεβαιώνονται και από άλλες πλευρές, αναμένεται η θέση του σχολείου για το ζήτημα.