Ένα chally (θρυλικό μηχανάκι περασμένων δεκαετιών), ή για την ακρίβεια… μισό, ένα πλαστικό κουτί γάλακτος από τη δεκαετία του ’80, λάστιχα οχημάτων, δίχτυα ψαρέματος, τμήματα πλαστικών σωλήνων διαφόρων μεγεθών και ειδών, λινάτσες, μουσαμάδες… ήταν ορισμένα από τα ευρήματα της δράσης για τον καθαρισμό της όχθης του Αγιαμονιώτη ποταμού.

Όλα μαζί, όμως, τα «ευρήματα», όταν ζυγίστηκαν, έδωσαν έναν αριθμό διόλου κολακευτικό: 2.910 κιλά!

Σχεδόν 3 τόνοι από κάθε σκουπίδι που θα μπορούσε να πεταχτεί στις όχθες και στην κοίτη του δεύτερου ποτάμιου στολιδιού των Τρικάλων, συγκεντρώθηκαν μετά τη δράση του Δήμου Τρικκαίων.

Μυστικός σκουπιδότοπος

δράση αυτή, έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου τύπου, αποκάλυψε τον «μυστικό» σκουπιδότοπο των Τρικάλων.

αριθμός αυτός μπορεί να εντυπωσιάζει αρνητικά, αλλά δυστυχώς πρόκειται για το αποτέλεσμα καθαρισμού σε μόνο μία όχθη του Αγιαμονιώτη και σε μόνο ένα τμήμα της, ανάμεσα σε δύο γέφυρες (από την Αγία Μονή μέχρι το αμαξοστάσιο).

Τα σκουπίδια αποκαλύφθηκαν σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν το αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Τρικκαίων, με το οποίο καθαρίστηκαν όχθες και κοίτη ενός «ξεχασμένου» ποταμού.

Η δεύτερη ήταν η συγκεκριμένη δράση, που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών και προσωπικού του Δήμου. Ολοι πεζή καθάρισαν τη μία όχθη του Αγιαμονιώτη από κάθε είδους απορρίμματα.

«Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσπαθεί να διαφυλάσσει, προστατεύει και αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της πόλης και των ποτάμιων συστημάτων της, με έργα που ξεκινούν άμεσα και με πρωτοβουλίες που σύντομα θα ανακοινωθούν», αναφέρει η Δημοτική Αρχή.

 

in.gr