'Οπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, οι αρνητές των εμβολίων φθάνουν στο σημείο να αρνούνται να δεχτούν αίμα από εμβολιασμένους.

Τα χρόνια που η χώρα μας ζει στην εποχή της πανδημίας, έχουμε δει και ακούσει πολλά από τους αρνητές του κορονοϊού.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό ότι κάποιοι πολίτες επέλεξαν να εξασφαλίσουν τους «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού για να αποφύγουν τους περιορισμούς που τίθενται στους ανεμβολίαστους.

Και όπως φαίνεται, κάποιοι αρνητές κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με το εμβόλιο, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, εκτός από τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης υπάρχουν περιπτώσεις αρνητών που δεν δέχονται ούτε το αίμα εμβολιασμένων.

«Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση», ήταν τα λόγια της Άννας Μαστοράκου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Θέλουν να επιλέξουν από ποιον θα λάβουν αίμα

ύμφωνα με όσα υποστήριξε η κ. Μαστοράκου, οι αρνητές έχουν την απαίτηση να επιλέξουν αν θα λάβουν αίμα από εμβολιασμένο πολίτη ή όχι.

«Είναι συνταρακτικό το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες «αντιεμβολιαστών» ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση!