Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός της 7ης ΥΠΕ για την Π.Ε Ηρακλείου, μετά τον ισχυρό σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί.

Μέχρι αυτή την ώρα, το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου έχει διαχειριστεί 35 περιστατικά, ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο και εφημερεύει.

Στο Βενιζέλειο παραμένει για νοσηλεία και ο νεαρός που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία που κατέρρευσε μαζί με τον άτυχο 65χρονο που ανασύρθηκε νεκρός. Επίσης νοσηλεύονται μία 80χρονη με κάταγμα στο ισχίο και δύο ακόμη πολίτες με ελαφρά κατάγματα, ευτυχώς όλοι εκτός κινδύνου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε: «Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», μετά και την απόφαση που λήφθηκε να στηθούν 100 σκηνές όχι μόνο στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αλλά και σε περιοχές με ανοιχτό χώρο ώστε να μπορέσουν πολίτες που έχουν ανάγκη να βρεθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και κοντά στα σπίτια τους.