Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος διασωληνώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μετά σοβαρό καρδιαναπνευστικό πρόβλημα ως επιπλοκή του κορονοϊού.

Η κινητοποίηση των γιατρών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείαςήταν άμεση και πριν από λίγο, Παρασκευή 10/12, ζητήθηκε συνδρομή από το αιμοδυναμικό τμήμα, καθώς η κατάστασή του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή.

Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι την Τετάρτη (8/12), ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, συνέχιζε να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, ωστόσο δεν ήταν διασωληνωμένος, ενώ λάμβανε εναλλάξ οξυγόνο είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που χορηγούν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερή, παρά την επιβάρυνση του οργανισμού του λόγω υποκείμενου νοσήματος -σακχαρώδης διαβήτης- δημιούργησε αρχικά μικρή αισιοδοξία στους γιατρούς, που τηρούσαν στάση αναμονής. Ωστόσο, τα ξημερώματα της Παρασκευής ο οργανισμός του έδειξε πως ήταν αναγκαία η διασωλήνωση.