Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο, Δευτέρας 27/12, ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες και ειδικά στα νεότερα παιδιά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους» είπε ο κύριος Πλεύρης πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 3η Ιανουαρίου.

Τι ισχύει από το νέο έτος 

ύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τις 3 ως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης αν χρειαστεί, θα ισχύσουν τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, ΚΝ-95 ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάσκα αυτή γίνεται υποχρεωτική και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

ύσταση να επιλέγεται η μάσκα αυτή σε κάθε περίσταση από τους πολίτες

trong>Ωράριο ως τις 12 το βράδυ για εστίαση και διασκέδαση, ενώ δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση για όρθιους, αλλά μόνο για καθήμενους και στα τραπέζια θα κάθονται ως έξι άτομα. Επανέρχονται αυστηρά οι αποστάσεις. Αν δεν τηρούνται τα μέτρα θα κοπεί και η μουσική στα καταστήματα

trong>Περιορισμό της παρακολούθησής των αγώνων στα γήπεδα από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

όνο με PCR οι επισκέψεις στις Μονάδες Φροντίδας (γηροκομεία) και αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου στα νοσοκομεία.