Oλoκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με θέμα την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στις 12:00, ενώ στις 15:00 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 29/12.

Στο τραπέζι έχουν πέσει διαφορετικές επιλογές για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την Πέμπτη (30/12) η εστίαση και η διασκέδαση θα κλείνουν από τις 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ υπάρχει κι ένα μικρό ενδεχόμενο το ωράριο λειτουργίας να μειωθεί περαιτέρω και να πάει στις 11:00 το βράδυ χωρίς μουσική. Σε ό,τι αφορά στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει ένα μικρό «παραθυράκι» το οποίο θα επιτρέψει τη λειτουργία των μαγαζιών έως τις 2:00 τα μεσάνυχτα, αλλά και πάλι χωρίς μουσική.

Το σύστημα υγείας αντέχει

Το σύστημα υγείας αντέχει» σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος με εικόνα της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της εκστρατείας για την ανακοπή της πανδημίας.