Μέσα στην ημέρα αναμένεται η ΚΥΑ για το θέμα του πιστοποιητικού νόσησης των εμβολιασμένων εργαζόμενων που νόσησαν με κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι θα ορίζει η απόφαση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Γκάγκα, ανέφρε πως η ΚΥΑ θα ορίζει ότι για τους εμβολιασμένους που θα νοσήσουν με κορονοϊό, δεν θα χρειάζεται να γίνεται μοριακό τεστ για να είναι δικαιολογημένη η απουσία τους από την δουλειά, θα αρκεί να κάνουν rapid test.

ι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αντιθέτως θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, και εφόσον βγει θετικό, να το καταθέτουν ώστε να λάβουν την άδεια που τους αναλογεί.

Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

λλαγές σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης ανακοίνωσε την Πέμπτη και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι οποίες αφορούν τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (pcr) και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) μέρες μετά από αυτόν.

Σε σχέση με την προηγούμενη Νotam η αλλαγή είναι στον χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού που από τις 30 μέρες μετά τη νόσηση που προβλεπόταν πριν, τώρα μπορεί να εκδίδεται 14 μέρες μετά τη νόσηση.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 34χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!
  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία