Αύριο Τρίτη 4/1/22, στις 14:00, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων.

τη συνέχεια αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο αναμένει και την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς όλα τα νεότερα στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον και την επίπτωσή της στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μετά την εισήγηση της Επιτροπής, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ίδια ημέρα από την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Υγείας. Για το ζήτημα των σχολείων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η διενέργεια περισσότερων τεστ, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και η αναστολή σχολικών εκδρομών και χοροεσπερίδων.

Εκτός από τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων, οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε εισήγηση για αλλαγή και στον τύπο των τεστ, από τα self-test που υποβάλλονταν μέχρι τώρα οι μαθητές σε rapid test. Εναλλακτικά, θα δοθεί οδηγία για διενέργεια περισσότερων self test, από δύο σε τρία την εβδομάδα.

Οι προσαρμογές φαίνεται ότι θα αφορούν και στο μοντέλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, με τον διαγνωστικό έλεγχο να επεκτείνεται σε όλους τους μαθητές μιας τάξης.

Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7, ενώ η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα μέσα στα σπίτια, ενώ πρόσθεσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου κύματος της μετάλλαξης Όμικρον.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση θα σημειωθεί γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!
  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία
  • Ετοιμαστείτε για… άλλα κόλπα: Νέα υπηρεσία Tηλεσυμβουλευτικής σε ασθενείς με κορονοιό!
  • Delmicron και Florona: Τι γνωρίζουμε και ποιοι κινδυνεύουν
  • Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα – Το live βίντεο του ξυλοδαρμού που δεν δίστασε να κάνει ο σύντροφός της
  • ul>