Θα υπερβεί τις  50.000 ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την αναφορά που έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρωινή εικόνα που δίνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τρομακτικά ο αριθμός τους θα κινηθεί στα επίπεδα της Τρίτης.

«Θεωρούμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας» για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι θα ανησυχούσε περισσότερο αν είχαμε 15.000 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Η επιλογή μας από τον Σεπτέμβριο, ήταν "ανοιχτά σχολεία". Το πρωτόκολλο μας έφερε λιγότερη νοσηρότητα από ό,τι είχαμε υπολογίσει» δήλωσε ο κ. Πλεύρης. Τώρα, «ξεκινάμε με πιο αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, από αυτό της πιο νοσηρής Δέλτα» επειδή η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι ιατροί αν δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου».

Η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού

αράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

https://www.youtube.com/watch?v=tMTnjOvnlX8

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία
  • Delmicron και Florona: Τι γνωρίζουμε και ποιοι κινδυνεύουν
  • Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα – Το live βίντεο του ξυλοδαρμού που δεν δίστασε να κάνει ο σύντροφός της
  • Τραγωδία στην Άρτα: Με έμφραγμα ο πατέρας του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε αφού σκότωσε το θείο του!