Με μία εξαιρετικά επιθερική προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις συλλήψεις την προηγούμενη Παρασκευή στα Εξάρχεια και σε όσα ακολούθησαν.

Τον καλεί μάλιστα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "να σοβαρευτεί".

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

"Η αδυναμία του να διαχειριστεί τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας, οδηγεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε αντιφατικές κινήσεις πανικού.

Από τη μία δεν διστάζει να βγάλει ψεύτες, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να προσφέρει πλήρη κάλυψη στους άντρες των ΜΑΤ που την Παρασκευή το βράδυ είδαμε να εξευτελίζουν διαδηλωτές σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Και από την άλλη, για να κατευνάσει την κατακραυγή των σοκαρισμένων πολιτών, παραπέμπει προσχηματικά στον Συνήγορο του Πολίτη τη διερεύνηση των περιστατικών αστυνομικής βίας, παραδεχόμενος εμμέσως την απροθυμία της ίδιας της ΕΛΑΣ να αποδώσει ευθύνες.

Σήμερα, και με τρεις ημέρες καθυστέρηση, ανακοινώνει τη διενέργεια ΕΔΕ, την ίδια στιγμή που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβητεί την εγκυρότητα του ψηφιακού υλικού που αποδεικνύει την πρωτοφανή βία εκ μέρους της ΕΛΑΣ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έτερος υπουργός, ο κ. Βορίδης, έσπευσε με σημερινές του δηλώσεις να ανακηρύξει ως επίσημο δόγμα της κυβέρνησης όχι απλώς το "Νόμος και Τάξη" αλλά τους ξυλοδαρμούς.