Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Φλώρινας και των γύρω περιοχών που μετά από τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η μανία του Εγκέλαδου δεν λέει να κοπάσει και εξακολουθεί να πλήττεται από ισχυρούς μετασεισμούς.

'Οπως όλα δείχνουν για τα επόμενα 24ωρα η μετασεισμική ακολουθία θα είναι έντονη, αλλά φυσιολογική.

Σύμφωνα δε με όσα ανέφερε ο Άκης Τσελέντης, επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, η ακολουθία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό «ακόμα για ημέρες, πιθανόν και εβδομάδες».

Πρόσθεσε ότι η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή και πως η αιτία που έγινε τόσο αισθητή η δόνηση είναι γιατί έγινε πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν οι μικροζημιές που έχουν υποστεί ορισμένα παλιά κτίρια της Φλώρινας, αλλά και πολυκατοικίες, με πτώσεις σοβάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ ολόκληρα χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες, με τις βλάβες σταδιακά να αποκαθίστανται. Προβλήματα προκλήθηκαν ακόμη και σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 3741 μεταξύ Σκύδρας και Φλώρινας.

Από το χτύπημα του Εγκέλαδου, δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός στη Φλώρινα έγινε αισθητός μέχρι και στην Ιταλία, με τον ίδιο ωστόσο να εκτιμά ότι η κατάσταση εκτονώνεται.

'Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, για οποιαδήποτε αναφορά, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

• 2385044917 (Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας)

? 6970968452 (Πολιτική Προστασία Π.Ε. Φλώρινας)

? 2385022100 (Αστυνομία Φλώρινας)

? 2385022445 – 199 (Πυροσβεστική)

? 166 (ΕΚΑΒ)

Τέλος, σημειώνεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.