Σχεδόν 18.000 ευρώ κατάφεραν να «τσεπώσουν» πέντε επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες στην Ήπειρο, οι οποίοι έβαζαν αγγελίες για πώληση αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έπειθαν τα ανυποψίαστα θύματά τους να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποίησαν τα στοιχεία 3 γυναικών και 2 ανδρών που εμπλέκονται στην κομπίνα.

Σε βάρος και των πέντε κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συρροήν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν χρηματικό ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου και τους απέστελλαν  πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών.

Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν πως πιθανώς επρόκειτο περί απάτης, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.820 ευρώ!

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε  δικογραφία που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ