Έφτασαν επιτέλους στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale της Πολεμικής μας αεροπορίας και επι τη ευκαιρία, θυμηθήκαμε την κορυφαία κόντρα (drag race) ανάμεσα σε δύο «γαλλίδες κυρίες»: Το Rafale και την Bugatti Chiron Sport.

Η Bugatti Chiron Sport είναι ένα πραγματικό «τέρας» και θαύμα της μηχανικής με 1.500 άλογα, 1.600 Nm ροπής και δυνατότητες πέρα από κάθε άλλο όχημα επί της γης.

2>H Bugatti «τα βρήκε σκούρα»

εταιρεία λοιπόν έψαχνε να βρει έναν κατάλληλο «αντίπαλο» και αφού κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις απένταντι το «θηρίο», επέλεξε να πραγματοποιήσει μία «κόντρα» με ένα μαχητικό αεροσκάφος, γαλλικής επίσης κατασκευής.

H κόντρα στήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Landivisiau, στη νοτιοδυτική Γαλλία και πέρα από την Bugatti Chiron Sport, στον αεροδιάδρομο βρέθηκε και ένα Dassault Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Οι 1.500 ίπποι της Bugatti Chiron Sport αναμετρήθηκαν με τα 5.727 άλογα μαχητικού jet, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και τα 420 χλμ./ώρα -αυτή είναι η τελική ταχύτητα του γαλλικού hypercar- δεν είναι αρκετά για να συγκριθούν με τα 1.975 km/h τα οποία αναπτύσσει στον αέρα το Rafale.

Η Bugatti, όπως αναμέναμε, έχει τον πρώτο λόγο στο έδαφος, κερδίζοντας κατά κράτος τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στη συνέχεια όμως, όπως επίσης αναμέναμε, «τρώει τη σκόνη» από τις τουρμπίνες του Rafale!

Απολαύστε την εντυπωσιακή κόντρα σε δύο απολαυστικά βίντεο:

frame title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/-zDm5GOeE_Y" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

frame title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/sROnHiBZF00" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">