Συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής εν ενεργεία ιερέας, που λειτουργεί σε εκκλησία στα Πατήσια, με την κατηγορία του βιασμού μιας 17χρονης από το 2019.

Το τμήμα ανηλίκων ερευνούσε την υπόθεση τις τελευταίες δέκα ημέρες, μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς της κοπέλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιερέας είναι 37 ετών και πατέρας τριών παιδιών και ήταν πνευματικός του κοριτσιού, το οποίο πήγαινε και στο κατηχητικό. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές, από  Οι βιασμοί μάλιστα φέρεται ότι έλαβαν χώρα εντός του ιερού ναού.

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, ήταν φοβισμένο, σταμάτησε να πηγαίνει στο κατηχητικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που έρχεται στο φως: Λιποθυμούσε από το φόβο της κάθε φορά που έβλεπε τον έβλεπε!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.