Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και για άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του ιερέα-βιαστή.

Ο εν ενεργεία ιερέας, του ναού Αγίου Δημητρίου και Μαύρων στα Κάτω Πατήσια, συνελήφθη για τον κατ' εξακολούθηση, επί πέντε μήνες, βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού.

Το μαρτύριο της ανήλικης διήρκεσε από τα τέλη του 2019 έως τους πρώτους μήνες του 2020.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η 18χρονη τώρα κοπέλα, αποφάσισε να μιλήσει και να καταγγείλει τον άνθρωπο που εμπιστευόταν, ήταν πνευματικός της όταν πήγαινε στο κατηχητικό.

πάρχουν όμως ενδείξεις ότι δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κοπέλα θύμα του 37χρονου ιερέα και γίνονται έρευνες.

'Ερευνα και για άλλα κορίτσια που έπεσαν θύματα του ιερέα-βιαστή

Ο 37χρονος είχε αναπτύξει συγκεκριμένο δράσης, χρησιμοποιώντας το κατηχητικό, στο οποίο δίδασκε, για να εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές. Φέρεται ότι προσέγγιζε τα κορίτσια του κατηχητικού ως πνευματικός καθοδηγητής τους και ζητούσε να συζητούν τα πάντα μαζί του, ακόμη και τα πολύ προσωπικά τους ζητήματα.

Ο  37χρονος ιερέας, κατά κόσμον Στέφανος Βερλέκης, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών και πριν έρθει στην Αθήνα λειτουργούσε για περίπου 7 χρόνια στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Άρτα.

την έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε ο υπολογιστής του, ενώ έχουν ήδη ελεγχθεί οι συνομιλίες του στο messenger που αποδεικνύουν ότι ο ιερέας έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα στην ανήλικη που τον κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περσινή χρονιά είχε στείλει sms σε μία άλλη κοπέλα και της έγραφε «Καλησπέρα και συγγνώμη που ενοχλώ. Αν θέλεις κάνε μου πρόταση στα social! Ευχαριστώ πολύ!!!»

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες του βιασμού, κατάχρησης σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι, ενώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ετέθη αυτομάτως σε αργία και παράλληλα η Αρχιεπισκοπή κίνησε τη διαδικασία παραπομπής του στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ