Εκτόνωση θυμού, αλλά κατ' ουσίαν βανδαλισμό, υπέστη ο ναός όπου λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έριξαν μπογιές στην είσοδο της εκκλησίας, σε ένδειξη αποτροπιασμού για τις πράξεις του ιερέα.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε διορία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη.

Εκτός της ποινικής διαδικασίας, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ παράλληλα με τη Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει η διερεύνηση του περιστατικού και από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Το χρονικό της υπόθεσης

ύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες, ο ιερέας προσέγγισε την ανήλικη στο κατηχητικό της εκκλησίας και, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της ως ο πνευματικός της, την προέτρεπε να εξομολογηθεί και στη συνέχεια τη βίαζε. Την προέτρεπε μάλιστα να μην αποκαλύψει το παραμικρό για τη μεταξύ τους επαφή στην οικογένειά της. Σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης, τα παραπάνω περιστατικά συνέβησαν από το 2019 έως τα μέσα του 2020, όταν και συνειδητοποίησε ότι ο κληρικός την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.

Αρχικά, το άτυχο κορίτσι δεν ανέφερε τίποτα στους γονείς του σχετικά με όσα βίωνε στα χέρια του ιερέα. Αντιμετώπισε μάλιστα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παθαίνοντας ακόμη και λιποθυμικά επεισόδια. Τελικά, εκμυστηρεύθηκε τα όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό στη μητέρα της, τον περασμένο Νοέμβριο. Μητέρα και κόρη μετέβησαν στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και κατήγγειλαν το περιστατικό. Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, εις βάρος του ιερέα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κληρικός ζητούσε από την ανήλικη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της και γι’ αυτό εις βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκου. Στα γραφεία του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες εις βάρος του ιερέα, οι οποίες ερευνώνται από τους αστυνομικούς. Εξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκε χθες η κόρη του κληρικού, η οποία φώναζε ότι ο πατέρας της είναι αθώος.

«Mου προσκόμισε ο ανακριτής βιντεοληπτικό υλικό με την κατάθεση της κοπέλας. Το διαβιβαστικό της αστυνομίας από την κατάθεση της ανήλικης αναφέρει ότι υπάρχει ένας βιασμός και μένει να αποδειχθεί. Δεν υπάρχει στη δικογραφία κανένα αποδεικτικό υλικό, φωτογραφία ή βίντεο», δήλωσε ο συνήγορος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έξω από το γραφείο του ανακριτή.