Για την εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα μας, το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά και για το δίπλωμα οδήγησης και την αστυνομική ταυτότητα που θα έχουμε σύντομα στα κινητά μας τηλέφωνα, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως σύντομα θα έχουμε και το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά μας στο κινητό μας τηλέφωνο!

Σύντομα στο κινητό η αστυνομική ταυτότητα

ε ό,τι αφορά δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως "στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις"

Ο Υφυπουργός είπε επίσης πως "Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα", αλλά "μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του".