Για νέα ψυχρή εισβολή, μετά την κακοκαιρία «Ελπίς» που έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, η οποία θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευσή του στο Facebook, «τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη», υπογραμμίζοντας πως «πιο σημαντική δείχνει η κατεβασιά ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη».

Στη συνέχεια αναφέρει πως στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα απαιτηθεί σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος, τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Ο κ. Αρναούτογλου εξηγεί πως την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση λόγω της επικράτησης νοτιοδυτικών ανέμων, που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, αν και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία, όχι όμως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα.

Πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ 2 και 4 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

frame style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F484038036419229&show_text=true&width=500" width="500" height="500" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen">