Επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο θα δοθούν και τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για την κάλυψη του κόστους της αύξησης των τιμών στην ενέργεια ότι «θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί», προαναγγέλλοντας έτσι την επέκταση των επιδοτήσεων για ρεύμα και φυσικό αέριο.

Αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, τον Ιανουάριο διατέθηκαν 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι μπορεί αυτό το ποσό να μην καλύπτει το σύνολο της αύξησης του κόστους της ενέργειας, αλλά μέρος αυτής.

«Επειδή υπάρχει αυτή η κρίση, καλύπτουμε ένα κομμάτι της αύξησης του κόστους στο ενεργειακό πεδίο και αυτό θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι ο αντίκτυπος όλων των κρίσεων που περνάει η χώρα είτε στον ενεργειακό τομέα είτε στον υγειονομικό είτε ακόμα και στις φυσικές καταστροφές, καταλήγει στην τσέπη του πολίτη στο τέλος.

https://www.youtube.com/watch?v=Ga6PyufOrSA