Ακόμα μία υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας παραπέμφηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση αυτή αφορά 53χρονη, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της ότι διέρρευσε, μέσω social media, βίντεο με προσωπικές τους στιγμές.

«Δεν μπορώ να περπατήσω στο δρόμο, έχω στιγματιστεί, νομίζω ότι όλοι συζητούν για μένα» κατέθεσε η ίδια, μεταξύ άλλων η παθούσα, κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη που υπέστη.

Με βάση πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία είχε αναβαθμιστεί σε κακούργημα η υπόθεση του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη Δευτέρα, κατόπιν εξέτασης ανάλογης περίπτωσης, ότι η πράξη της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πρέπει να αντιμετωπιστεί στην κακουργηματική της μορφή.

Γι' αυτόν τον λόγο οι πλημμελειοδίκες παρέπεμψαν την υπόθεση σε ανώτερο Δικαστήριο.

Η παραπάνω απόφαση αυτή ήρθε λίγα μόλις 24ωρα μετά από ανάλογη ετυμηγορία του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε υπόθεση 34χρονης, που, ανάμεσα σε άλλα, κατήγγειλε ότι βίντεο και φωτογραφίες με αυστηρά προσωπικό περιεχόμενο αναρτήθηκαν σε πορνογραφικά site και σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.