«Καθαρές» σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης η οποία είχε καταγγείλει βιασμό την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα έφτασαν εχθές στο ΑΠΘ από την Ελβετία και δείχνουν ότι το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα της ήταν πολυ χαμηλό ενώ ταυτόχρονα δεν εντοπίστηκε κάποια ναρκωτική ουσία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια αισθήσεων.

Σήμερα το πρωί, (01/02) από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ παραδόθηκε το πόρισμα στην 5η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει και τα τοξικολογικά ευρήματα.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=x_YFUlxbj0k[/embed]

3>Άργησαν να της πάρουν δείγμα, λέει η πλευρά της 24χρονης

πό την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα φάρμακα εξαλείφονται από τα ούρα μετά από 12 ώρες, ενώ το δείγμα λήφθηκε μετά την πάροδο του συγκεκριμένου διαστήματος. Έτσι, θα ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις.

3>Αμφισβητεί τα αποτελέσματα η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα

α αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αμφισβητεί η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα θέτοντας το θέμα της ώρας της δειγματοληψίας.

Ο ιατροδικαστής κ. Λέων μιλώντας στο T-Live εξήγησε ότι «οι φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό είναι ειδικές. Ενα αρνητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μας κάνει να ανατρέξουε στην στιγμή της δειγματολειψίας. Το χάπι του βιασμού είναι μια σειρά ουσιών κάποιες ανιχνεύονται μετά από αρκετές ώρες, κάποιες πράγματι έχουν μικρότερη διάρκεια ανίχνευσης», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ουσιές να μην μπορούν να ανιχνευτούν ούτε στην Ελβετία.

3>Πραγματογνώμονας Γεωργίας Μπίκα: Θα ζητήσουμε επανεξέταση

ντωμεταξύ ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνα Στεφανίδου, αφού δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του τα αποτελέσματα αλλά τα ακούει τώρα από το ρεπορτάζ, ανέφερε ότι «τα ούρα δεν μπορούν να μας δώσουν ποσοτικό προσδιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ, μόνο το αίμα.

Σε ότι αφορά τις φαρμακευτικές ουσίες, το χάπι του βιασμού απεκρίνεται και εξαφανίζεται από τα ούρα σε 10 ώρες. Το δείγμα ούρων της Γεωργίας δόθηκε μετά το 12ωρο επομένως η πιθανότητα να εντοπιστεί κάποια ουσία είναι δύσκολη. Στο αίμα μένει έως 6 ώρες και στα ούρα έως 12. Τα ούρα ελήφθησαν μετά το 12ωρο», είπε αρχικά ο τεχνικός σύμβουλος συμπληρώνοντας ότι καθώς υπάρχει πιθανότητα να μην μπόρεσε να ανιχνευτεί η ουσία, για αυτό θα ζητήσουμε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχει ή όχι εμπιστοσύνη στο εργαστήριο της Ελβετίας, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε ότι «δεν είναι θέμα ακρίβειας εργαστηρίου. Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα κανένα μηχάνημα δεν θα μπορέσει να την ανιχνεύσει».

Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα είχε προαναγγείλει από το πρωί ότι θα ζητήσουν αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο ThessToday το πρωί ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Γαλεντέρης.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».