Στον εισαγγελέα μετήχθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο 23χρονος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, μπήκε στα δικαστήρια με σκυμμένο το κεφάλι και δεν έκανε καμία δήλωση.

Έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πληθος κόσμου αποδοκιμάζοντάς τον, ενώ κάποιοι τον ρώτησαν για ποιο λόγο αφαίρεσε τη ζωή του ενός ανθρώπου.

Πρόκειται για 23χρονο φέρεται πως είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, οι οποίοι καταγράφηκαν στο βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή της επίθεσης και γίνεται προσπάθεια για την ταυτοποίησή τους, αλλά και για το ρόλο που έπαιξαν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Θεωρείται πάντως ότι πρόκειται για μια αιματηρή επίθεση από οργανωμένη ομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  δύο είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του 23χρονου, παρότι ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονική επίθεση.

Το πρώτο είναι πως η αστυνομία έχει λάβει μαρτυρίες από τους δύο τραυματίες - φίλους του Άλκη, που αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο ένας εξ αυτών φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον συλληφθέντα ως το άτομο που χτυπούσε τον Άλκη και κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα στον μηρό.

Το δεύτερο στοιχείο σε βάρος του 23χρονου είναι το όχημά του. Το αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά του, κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και η εικόνα είναι αρκετά καθαρή. Στο όχημα επέβαινε ο συλληφθείς κι άλλα δύο άτομα, των οποίων η ταυτοποίηση είναι θέμα χρόνου. Άρα, μπορεί να μην είμαστε μακριά και από άλλες συλλήψεις.