Θύμα δολοφονίας έπεσε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο 5 Φεβρρουαρίου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Οι αιγυπτιακές αρχες φαίνεται πως καταλήγουν στην εκδοχή της ληστείας. Ήδη βρίσκεται υπό κράτηση διανομέας φαγητού και το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται ότι είναι η ληστεία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ahram» που επικαλείται δικαστική πηγή.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο διανομέας φαγητού εργαζόταν σε εστιατόριο και γνώριζε το θύμα. Το γραφείο του Εισαγγελέα της Γκίζας έδωσε άδεια για τη ταφή του Ν. Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, φέροντας μαχαιριές, στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σέικ Ζαγιέντ της περιοχής Γκίζα στο Κάιρο το Σάββατο.

Ο Νίκος Κάτσικας ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από το 2016, ενώ συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ.

Τα συλληπητήριά τουεξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δηλώνοντας πως οι ελληνικές προξενικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του συμβάντος.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος» ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ