Διέρρευσε τμήμα του πορίσματος των Ελβετών επιστημόνων που πραγματοποίησαν τις τοξικολογικές εξετάσεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Όπως φαίνεται από τις σελίδες του πορίσματος που δημοσιεύθηκε στο zougla.gr, αναφέρεται ρητά πως πέρασαν περισσότερες από 16 ώρες από την ώρα του ύποπτου συμβάντος, ως τη λήψη των δειγμάτων ουρών της 24χρονης.

3>Είχαν καθυστερήσει εξ αρχής τα δείγματα

Γεωργία Μπίκα και ο ειδικός τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης είχαν υποστηρίξει εξ αρχής πως τα δείγματα καθυστέρησαν πολύ, ενώ με δηλώσεις της, η νεαρή που κατήγγειλε τον βιασμό της, διέψευσε και τις επίσημες ανακοινώσεις ιατροδικαστικής υπηρεσίας και Αστυνομίας για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα μετά το μοιραίο βράδυ.

Τα λεγόμενα της 24χρονης ωστόσο επιβεβαιώνει και φαρμακοποιός που σημειώνει πως πράγματι η Γεωργία Μπίκα επισκέφτηκε το φαρμακείο του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προμηθευτεί ουροσυλλέκτες.

3>Τι λέει το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων

ύμφωνα με όσα αναφέρονται στις σελίδες του πορίσματος, η ανάλυση δείχνει πως είχε προηγηθεί υψηλή συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα, πράγμα που σημαίνει πως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αλκοόλ, παρότι η ακριβής συγκέντρωση δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς.

Επιπλέον, το πόρισμα σημειώνει πως δεν ανιχνεύτηκαν ουσίες που να δείχνουν κατανάλωση φαρμακευτικών ουσιών ή χαπιών από την Γεωργία Μπίκα.

«Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα.

Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως έχει καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να έχει οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο).

Το πόρισμα από την Ελβετία για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα: