Για σεξουαλικής φύσης έγκλημα κάνουν λόγο αιγυπτιακά ΜΜΕ, σύμφωνα με την απολογία του δράστη της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στο διαμέρισμά του στο Κάιρο.

Ο Νίκος Κάτσικας ήταν αγνοούμενος για αρκετές ημέρες πριν ανακαλυφθεί η σορός του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahram, η αιγυπτικακή αστυνομία συνέλαβε έναν ταχυμεταφορέα που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο και γνώριζε το θύμα πριν από τη δολοφονία.

Ο δράστης, στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι αντάλλαξε το τηλέφωνό του με τον δημοσιογράφο και λίγες ημέρες αργότερα ο τελευταίος τον κάλεσε στο διαμέρισμά του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα ο δημοσιογράφος του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, συναίνεσε στην πράξη, αλλά το θύμα, όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε διαπληκτισμός και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Στη συνέχεια άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε.

Οι Αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ανακοίνωση για την απώλεια του, εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Κάιρο.

«Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε το έργο του, τους Αιγύπτιους Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το Κέντρο.

Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την είδηση θανάτου του δημοσιογράφου, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές» επεσήμανε το ΥΠΕΞ.