Δηλώσεις στην κάμερα του Alpha έκανε ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, ο οποίος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους διέφυγε στην Αλβανία αλλά και για τα όσα εξελίχθηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

O 20χρονος που σύμφωνα με τα αλβανικά Μέσα ονομάζεται Roxhers Demirazi αλλά στα social media εμφανίζεται ως «Geri Outlaw» είπε πως έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Αναφορικά για τους λόγους που διέφυγε στην Αλβανία, ο 20χρονος είπε τα εξής:

ταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου για την Αλβανία και φοβήθηκα και του είπα να πάω μαζί του. Δεν με βοήθησε κανείς να φύγω στην Αλβανία, μόνος μου το πήρα απόφαση. Στον πατέρα μου δεν είπα τίποτα, απλά ότι θα πάω μαζί του.

Στην ερώτηση πώς βιώνει όλες αυτές τις ημέρες τα αποτελέσματα του τραγικού θανάτου του 'Αλκη, αλλά και για το αν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα, ο νεαρός απάντησε:

strong>Αυτό που ζω είναι μία μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου. Για εμένα δε φοβάμαι κάτι. 'Ολα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει από τις ειδήσεις τι έχει γίνει στην Ελλάδα.

3>Θα πω στον ανακριτή για το ρόλο μου

6>Ο 20χρονος ρωτήθηκε και για το ρόλο του στην επίθεση. Ρωτήθηκε επίσης και αν γνωρίζει ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη, και δήλωσε:

α πω στον ανακριτή για το ρόλο μου στην επίθεση και το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να εξηγήσω στον ανακριτή τι έγινε.

Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του.

3>Η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα

χω μετανιώσει για ό,τι έγινε. Δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά στο γήπεδο αν μπορούσα να πάω το χρόνο πίσω, γιατί η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα.

Θέλω να σταθεί δυνατή η οικογένειά μου, ούτε εγώ ούτε εκείνοι θέλαμε να έρθουμε σε αυτήν τη θέση».

3>Ήμουν στην επίθεση, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ

trong>Ήμουν στην επίθεση, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ, αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του 20χρονου Αλβανού που βρίσκεται στα χέρια των Αλβανικών Αρχών από το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2), και κατηγορείται για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο νεαρός είχε διαφύγει στην Αλβανία δύο ημέρες μετά την καταδρομική επίθεση και αναζητούνταν από τις Αρχές, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 20χρονος θα παραμείνει στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τον επισκεφθεί ο συνήγορος υπεράσπισής του Παρασκευάς Σπυράτος .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το δικηγόρος του 20χρονου:

Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των Ελληνικών Αρχών. Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του».

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vbZvrCGfXLw[/embed]