Να σταματήσουν να μιλούν για εκείνη και τα παιδιά της, ζήτησε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", η Ρούλα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους διαδοχικά σε διάστημα τριών ετών, στην Πάτρα.

Η κ. Πισπιρίγγου είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το αίτημα εκταφής της Τζωρτζίνας, στο οποίο γίνεται αναφορά τις τελευταίες ώρες και εξέφρασε την απορία της για το ενδεχόμενο αυτό της εκταφής, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών ζητά επίσης «Να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Είναι πάντως βέβαιο ότι στην Αθήνα έχουν επκεντρώσει τις έρευνες στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία υπήρξε νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην αρχή, όπου ενώ ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση ιατρικής ομάδας, ξαφνικά μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε της έγινε ανάνηψη και ύστερα το παιδί διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Ηλιάδη.

Δεν είχε δοθεί ποτέ απάντηση για το πώς ένα παιδί κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο από εκεί τον Ιούλιο, απαιτήθηκαν εξετάσεις στο «Παίδων» της Αθήνας, πριν από μερικές εβδομάδες όπου τελικά και κατέληξε.

3>Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις

ιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου, η κυρία Αν. Μαστοράκου, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια των τριών μικρών παιδιών, και είπε:

Θέλουμε να λύσουμε το μυστήριο. Πώς τρία παιδιά κατέληξαν με τον ίδιο τρόπο. Με τα παιδάκια ασχολήθηκαν νοσηλευτικά ιδρύματα και έμπειροι συνάδελφοι».

Η κ. Μαστοράκου επίσης εξέφρασε απορία για το γεγονός πως η αιτία θανάτου δεν συνδέεται με τη διάγνωση που έγινε για τα παιδιά.

«Δεν μπορεί να δοθεί επιστημονική απάντηση. Ανοίγει ο φάκελος προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις, γιατί είχε θωρακιστεί επειδή υπήρχε αυτό το ιστορικό θανάτων στην οικογένεια. Μας εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι πέθανε παρότι υπήρχε άριστη φροντίδα», είπε χαρακτηριστικά.