Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται κανένας μας δεν μπορεί να μένει απαθής.

?λοι μας έχουμε την ίδια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των δράσεων #Galaxy for the Planet, η Smartec σάς είχε ενημερώσει για τη στρατηγική επιλογή της Samsung σε νέα καινοτόμα οικολογικά υλικά με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την έμπρακτη συνεισφορά της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επειδή η κοινωνική ευθύνη δεν είναι μόνο λόγια ούτε απλώς μια επιχειρηματική τάση, αλλά έμπρακτη δράση και υιοθέτηση άμεσων βιώσιμων λύσεων, η Samsung απέδειξε ότι έχει δημιουργήσει ένα «νέο υλικό», το οποίο χρησιμοποιεί πλέον στα προϊόντα της —  από  πλαστικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα δίχτυα ψαρέματος.

Επικαλούμενη την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ο Κορεάτικος κολοσσός μας ενημερώνει ότι κάθε χρόνο 640.000 τόνοι αλιευτικών διχτυών απορρίπτονται στους ωκεανούς. Αυτά τα «δίχτυα-φαντάσματα» αποτελούν απειλή για τη θαλάσσια ζωή και τους κοραλλιογενείς υφάλους.

«Αυτά τα πεταμένα δίχτυα αλιείας διαταράσσουν την ευαίσθητη ισορροπία του περιβάλλοντός μας με ανησυχητικό ρυθμό. Η συλλογή και η επαναχρησιμοποίηση αυτών των διχτυών είναι ζωτικής σημασίας. Είναι το πρώτο βήμα για τη διατήρηση των ωκεανών μας καθαρών, αλλά και για τη σωτηρία του πλανήτη και του συλλογικού μας μέλλοντος».

'Οπως αναφέρει η Samsung, σύντομα θα «ενσωματώσει επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά που συνδέονται με τον ωκεανό» σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο βαθμό θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ανακυκλωμένο υλικό ή σε ποια μέρη των προϊόντων της.

Γεγονός είναι πάντως πως η αρχή έγινε στις συσκευές #GalaxyS22 που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Unpacked την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή ?ι

Εμείς στη Smartec πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στην προστασία του πλανήτη.

τηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια.

Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές ♻️

 

[video width="720" height="720" mp4="https://www.freeopinion.news/wp-content/uploads/2022/02/yFp7D9i04gEIDrh.mp4"][/video]

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=pBY-FO1BaYE&feature=emb_logo