Το μακάβριο λάθος του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας είχε ως αποτέλεσμα να μπερδευτούν οι νεκροί και να δημιουργηθεί αναστάτωση στους οικείους τους.

Πιο συγκεκριμένα, αντί να παραδώσουν τη σορό ενός ηλικιωμένου άνδρα που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, παρέδωσαν τη σορό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Το γεγονός έλαβε χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και είδε το φως της δημοσιότητας από ανάρτηση μέλους της οικογένειας του νεκρού άνδρα, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Χρειάστηκε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς τής γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει τη σορό». Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών ,ώστε να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.