Πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας όταν είδε ένα drone να πετάει στην περιοχή του.

Πιο συγκεκριμένα, δύο πολιτικοί μηχανικοί είχαν απογειώσει ένα drone με σκοπό να καταγράψουν ένα αγρόκτημα για να ετοιμάσουν μακέτες. Δεν είχαν υπολογίσει όμως ότι στο διπλανό αγρόκτημα ζούσε ο ηλικιωμένος, ο οποίος μόλις είδε το drone να πετάει ψηλά θεώρησε ότι κάποιος θέλει να κάνει κακό και να ψεκάσει τα φυτά του.

Δεν δίστασε λοιπόν έτρεξε στο σπίτι, πήρε την καραμπίνα του, βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί το drone. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr όταν οι χειριστές του drone, άκουσαν τους πυροβολισμούς, το έφεραν πίσω και το προσγείωσαν.

3>Άρχισε να τους βρίζει

όλις αντιλήφθηκε ο ηλικιωμένος τους δύο μηχανικούς, φανερά εκνευρισμένος τους πλησίασε και άρχισε να τους βρίζει. Δεν δίστασε μάλιστα να τους απείλησε και με την καραμπίνα του. Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και εκεί οι δυο πολιτικοί μηχανικοί αφού παρέθεσαν τα γεγονότα σημείωσαν ότι δεν θα επιθυμούσαν την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

Τελικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών στον ηλικιωμένο