Σε περίπου μια εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, ενώ αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτείται για τα αποτελέσματα των ιστολογικών.

Τα πορίσματα των ειδικών θα δώσουν επιτέλους τις πολυπόθητες απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού και πιθανώς να ρίξουν φως και στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών.

ύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ωρών είναι να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις ατόμων που συνδέονται με τα άτυχα κοριτσάκια που έφυγαν από τη ζωή από αδιευκρίνιστα αίτια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αρχικά, θα πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους: ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και ιατροδικαστές.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά τους γονείς και συγγενείς των τριών παιδιών.

3>Κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήθελαν οι γιατροί

6>Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι παιδίατροι στην Πάτρα είχαν παρατηρήσει ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε προβλήματα υγείας όταν ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο χωρίς την επιτήρηση γιατρών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι υπό την παρουσία γιατρών το κορίτσι δεν εκδήλωνε κάποιο πρόβλημα υγείας είχε δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και γι’ αυτό είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

πήρξε επίσης προβληματισμός και όταν το παιδί μετακινείτο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με τους γιατρούς να ζητούν την ιδιαίτερη επιτήρηση της Τζωρτζίνας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι κάμερες δεν τοποθετήθηκαν για τεχνικούς λόγους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών διαψεύδει τα όσα ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της ότι τα κορίτσια νοσηλεύονταν σε μονόκλινο επειδή έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί, λέγοντας ότι η μητέρα ζητούσε μονόκλινο θάλαμο νοσηλείας με επίκληση ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από υπαιτιότητα γιατρού ή φαρμάκου.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης και τόνισε:

«Πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα», αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.