Οι σοκαριστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από κυνοκομεία – κολαστήρια της Σπάρτης, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το ανθρώπινο είδος.

Εκατοντάδες σκυλιά μέσα σε βρώμικα κλουβιά, σκελετωμένα, τραυματισμένα, άρρωστα ή ετοιμοθάνατα κάνουν και τον πιο σκληρό χαρακτήρα να χάνει την ψυχραιμία του.

Μετά τις καταγγελίες, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ήδη έγιναν οι τρεις πρώτες συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την υπόθεση της κακοποίησης ζώων δήλωσε:

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τοκατλίδη, πρόκειται για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τα κυνοκομεία – κολαστήρια.

«Η λέξη καταφύγια γι’ αυτό που αντικρίσαμε δεν ήταν ακριβής, περισσότερο έμοιαζαν με στρατόπεδα θανάτου. Είναι επιβαρυντική η περίπτωση όπου ένας δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος παραμελεί τα ζώα και τα αφήνει δεμένα και εκτεθειμένα χωρίς τροφή και νερό να πεθάνουν», δήλωσε στο MEGA.

 

https://www.youtube.com/watch?v=e6ypxf756dA