Δήμοι και οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη στέκονται στο πλευρό των σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών της Ουκρανίας και έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

3>Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε:

3>Ukrainian group in Thessaloniki

την Ιερά Μονή Βλατάδων (Επταπυργίου 64, Κάστρα, Θεσσαλονίκη) ξεκίνησε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ως ανθρωπιστική βοήθεια που θα αποσταλεί από την Ελλάδα στην Ουκρανία στις 3 Μαρτίου.

Καθημερινά 18:00 – 20:00 (έως 2 Μαρτίου) μπορείτε να φέρνετε ό,τι επιθυμείτε από την ακόλουθη λίστα:

Είδη πρώτων βοηθειών: μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, αντιβακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.

ερμικά εσώρουχα.

ουβέρτες, ζεστά ρούχα.

παταρίες, φακοί.

ροϊόντα μεγάλης διαρκείας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά.

εριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ε απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώνονται στα δύο κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64 και Βασ. Όλγας 198) από την Τετάρτη, 2 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, από τις 09:00 ως τις 14:30. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Λίστα φαρμάκων- Υγειονομικού υλικού

– αντιβιοτικά (ενέσιμα)

– καθετήρες

– αιμοστατικές γάζες

– ενδοφλέβιοι καθετήρες 18G και 22G

– αιμοστατικά (τρανεξαμικό οξύ σε οποιαδήποτε μορφή)

– αντιβακτηριδιακά επιθέματα

– Ambu

– επίδεσμοι

– γύψινοι επίδεσμοι

– αντισταμινικά (ενέσιμα)

– αποστειρωμένα γάντια (μέγεθος M, L)

– σύριγγες

– συστήματα ορού

– ορμόνες (ενέσιμες)

– ενέσιμα φάρμακα για γαστρεντερικό

– νιφουροξαζίδη

– ενεργοποιημένος άνθρακας

– Φυσιολογικούς ορούς

– τραμαδόλη

– Αντιυπερτασικά

– γάζες

– επίδεσμοι

– ράμματα

– βελόνες

– αιμοστατικοί παράγοντες

– Αντλίες ενδοφλέβιων υγρών

Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, όπως χειρουργικά τραπέζια, αναπνευστικές συσκευές, μηχανήματα υπερήχων και χειρουργικά κρεβάτια, καθώς και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου, στα τηλέφωνα 2313 330802 και – 804.

3>Δήμος Θεσσαλονίκης

ρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται από σήμερα (01/03) στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι πολίτες, οι φορείς ή οι εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τη βοήθεια στο Δημαρχείο καθ'όλο το 24ωρο.

3>Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

ατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)

εστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

απλώματα και κλινοσκεπάσματα

ίδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

ρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

ίδη ατομικής υγιεινής

άλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας

ονσέρβες

ημητριακά, παξιμάδια

ια πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας μπορείτε να απευθύνεστε στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στα τηλέφωνα 6955 511.547 και 2313 317.155.

3>Δήμος Καλαμαριάς

το πλευρό του Ουκρανικού λαού στέκεται ο Δήμος Καλαμαριάς, που ξεκινάει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας καθημερινά 07:00-15:00 στο δημοτικό φαρμακείο επί της οδού Παπανικόλα 18, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στον δεύτερο όροφο.

Από την πρώτη στιγμή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη Μπανιώρα, ήρθε σε επαφή με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την πρόθεση του Δήμου Καλαμαριάς, να προσφέρει τη βοήθειά του στον Ουκρανικό λαό. Μετά την επικοινωνία εστάλη η λίστα των ειδών για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη:

Είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη, ελαστικοί, εγκαυμάτων) μη υδραργυρικά θερμόμετρα, αντιβακτηριδικά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες, παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό.

ερμικά εσώρουχα

παταρίες, φακοί

ροϊόντα μεγάλης διάρκειας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά κ.ά.