"Οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές"

ριπλή επιχείρηση της αστυνομίας έγινε, το πρωί, στο Κουκάκι για την εκκένωση καταλήψεων.

Ιδιοκτήτρια διπλανού σπιτιού κατήγγειλε ότι αστυνομικοί απείλησαν την ίδια και χτύπησαν τον άνδρα της και τον γιο της κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι το πρωί. Επίσης, στη δημοσιότητα ήρθαν και οι σχετικές φωτό που, σύμφωνα με χρήστες, έδειχναν γυναίκα με κουκούλα στο κεφάλι να συλλαμβάνεται.

Ωστόσο, πηγές της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι οι δυο γιοι της οικογένειας που κατοικεί στο σπίτι, ακριβώς δίπλα από την κατάληψη στην Ματρόζου, ήταν συμμετέχοντες στην κατάληψη, ενδεχομένως και διαχειριστές της.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha έκανε γνωστή τη θέση της αστυνομίας και απάντησε στα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί.

"Όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι (σ.σ. όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και γιοι του) έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών" είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="large" ids="3017,3016,3014,3013"]

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία» είπε και χαρακτήρισε τα ευρήματα στην κατάληψη «πολύ σοβαρά».

Πηγές της ΕΛΑΣ σημείωναν ακόμη ότι η πόρτα της κατάληψης και τα παράθυρα ήταν από μασίφ σίδερο, χτισμένα ουσιαστικά και χρειάστηκαν μισή ώρα για να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο. Οταν κατάφεραν να τους ανοίξουν τους πετούσαν αντικείμενα, πέτρες, έπιπλα και τα δυο αδέλφια ανεβαίνοντας στους πιο πάνω ορόφους οι αστυνομικοί πήδηξαν στη δική τους ταράτσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πατέρας των δύο αδελφών ήρθε να τους υποστηρίξει. Τότε ήταν που ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να μπουν και στο σπίτι της οικογένειας για να πάνε στην ταράτσα για αυτό το λόγο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη ότι έχει ληφθεί DNA από τα δύο αδέλφια για να διαπιστώσουν αν ταυτίζεται με DNA από αντικείμενα της κατάληψης για να ισχυροποιηθούν οι κατηγορίες.