Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματίου Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2021 και αφέθηκε ελεύθερος χθες, στην περιοχή του Τατοϊου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 41 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι, και προσήχθησαν χθες το πρωί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ως βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση,  κατηγορούνται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, εμπρησμός με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής. και βία κατά υπαλλήλων.

Οι δράστες σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, θα οδηγηθούν στον ανακριτή, όπου εκεί αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους

Η αστυνομία δεν σταματά τις έρευνες, καθώς πιστεύει πως στην απαγωγή εμπλέκονται και άλλα άτομα.