Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας της γυναίκας «αποτυπώνεται στη γυναίκα της Ουκρανίας.

Γίνεται φέτος αφορμή όχι μόνο για να ευχηθούμε όσο κυρίως για να στοχαστούμε και να αγωνιστούμε. Το μήνυμά της αποτυπώνεται σε ένα μόνο πρόσωπο. Αυτό της γυναίκας της Ουκρανίας. Εκείνης που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από την Ρωσική εισβολή. Αλλά και εκατοντάδες άλλες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Ένας άδικος πόλεμος που χτυπά πρώτα τους πιο αδύναμους» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά η χώρα απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φίλων.

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς.