Λάθη που μπορεί να στοιχίσουν ζωές.

Κι όμως. Συνέβη και αυτό! Και παρολίγον να ανοίξει και άλλο μέτωπο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν αυτή τη φορά.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ρουτίνας, εκτοξεύτηκε (αν είναι δυνατόν!!) κατά λάθος ένας πύραυλος (!) από την Ινδία, ο οποίος «λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας» έπεσε μέσα στο Πακιστάν, στην περιοχή του Παντζάμπ.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ινδίας, αναφέρει:

Μια τεχνική δυσλειτουργία οδήγησε στην τυχαία εκτόξευση ενός πυραύλου. Μάθαμε ότι ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή του Πακιστάν. Το περιστατικό μας προκαλεί βαθιά λύπη, είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πύραυλος δεν είχε γόμωση και εκεί όπου έπεσε προκάλεσε καταστροφές σε ένα σπίτι, ευτυχώς χωρίς θύματα. Σύμφωνα δε με όσα αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας, η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τη σύγκληση Ανώτατου Εξεταστικού Δικαστηρίου για το περιστατικό.

3>"Πύραυλοι" έγιναν οι Πακιστανοί

6>Η αντίδραση των Πακιστανών ήταν άμεση. Όπως απαίτησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας στρατηγός Μπαμπάρ Ιφτικχάρ: «Ό,τι προκάλεσε το περιστατικό αυτό, πρέπει να διερευνηθει. Είναι υποχρέωση της Ινδίας να δώσει εξηγήσεις, τις οποίες και περιμένουμε, αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι ήταν προβοκάτσια».

αι σε ακόμη εντονότερο ύφος συνέχισε: «Η Ινδία να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».