Ποιος ξέρει με πόσο πόνο έκρυβε μέσα της μία, 70χρονη σήμερα, γυναίκα το συμβάν που τη σημάδεψε για μια ζωή, για να προβεί σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σχεδόν 50 χρόνια αργότερα!

Και όμως! Συνέβη και αυτό στην Κύπρο, όπου η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε πως το 1976, ο τότε μητροπολίτης την προσκάλεσε στη Μητρόπολη και προέβη σε άσεμνες πράξεις εις βάρος της.

Ειδικότερα, η γυναίκα στην κατάθεσή της περιγράφει ότι τότε ήταν 24 ετών περίπου και είχε κάποιες επαγγελματικές επαφές με τον μητροπολίτη

«Μια μέρα την προσκάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν δήθεν κάποια θέματα δουλειάς, και προσπάθησε αρχικά να την παρηγορήσει με αγγίγματα (της έπιασε τα χέρια).

Στη συνέχεια πέρασε στο διπλανό δωμάτιο και επέστρεψε σε λίγα λεπτά, στάθηκε μπροστά της, άνοιξε το ράσο του και από κάτω ήταν ολόγυμνος, ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή που μίλησε στον «ΠΟΛΙΤΗ», ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.

Η γυναίκα στην κατάθεσή της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις ανάρμοστες σε βάρος της πράξεις του μητροπολίτη, ο οποίος μάλιστα την είχε ρωτήσει εάν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεται χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ