Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε σήμερα στην εκπομπή του STAR "Αλήθειες με τη Ζήνα" και σχολίασε το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

"Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο" είπε αρχικά ο πρόεδρος των ιατροδικαστών.

"Εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι: ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, δηλαδή τρεις διαφορετικοί παθολογικοί θάνατοι, για διαφορετικά παθολογικά αίτια, τα οποία σίγουρα μετά από ένα τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να γράψουμε ένα σύγγραμμα μόνο για αυτή την περίπτωση ή να ακολουθήσουμε ό,τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα στην ιατροδικαστική βιβλιογραφία και ουσιαστικά να διερευνήσουμε - με την ελπίδα να αποκλείσουμε- το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας" πρόσθεσε.

"Εγώ έχω δώσει πράγματι πολλές φορές την ερμηνεία των ευρημάτων και χαίρομαι που όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλάνε πλέον ανοιχτά, που ήταν και το λογικό βέβαια, ότι εδώ πράγματι πρέπει να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο (της εγκληματικής ενέργειας)".

 

https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/579445/patra-ta-koina-stoixeia-stoys-thanatoys-twn-paidiwn